Posnetki teka Slo12Run

Pravila tekmovanja

Na SLOVENIAN 12 HOUR RUN-u lahko nastopijo vsi, ki so se do roka prijavili (plačali startnino) in na dan prireditve niso mlajši od 18 let.
Štart teka na 12 ur bo 7. julija, ob 7. uri zjutraj, 6-urnega ob 13-ih.
Trasa v dolžini 1300 metrov je krožna in poteka po samem centru mesta Kranj. Da bo tekmovanje potekalo nemoteno, bo ob progi zadostno število redarjev in pa tudi vse potrebne označevalne table. Supermaratonci se morajo držati označene poti in upoštevati navodila organizatorja. Uporabljanje bližnjic ali krajšanje trase je prepovedano - sledi avtomatska diskvalifikacija. V času tekme tekaču ni dovoljeno zapustiti tekmovališča razen, če s tekom ne more več nadaljevati. V tem primeru je zanj tekmovanje zaključeno. Ker gre za mestno dirko in so ponekod ulice ožje, prosimo vse "počasnejše", da za tek uporabljajo predvsem desno stran ceste, levo polovico pa sprostijo za prehitevanje.
V samem krogu bosta pripravljeni dve okrepčevalnici s strani organizatorja. Tekači ki se podajate na 12-urni tek, pa boste imeli še eno dodatno(OSEBNO OKREPČEVALNICO), kamor boste lahko shranili vse, kar potrebujete. Zato pomoč spremljevalcev ob progi ni dovoljena, razen na za to določenem mestu na območju glavne okrepčevalnice (OS. OKREPČEVALNICI).
Merjenje kilometrine, časa in štetje krogov bomo izvajali s čipi, katerega bo vsak dobil ob prevzemu številke.
Da pa bodo končni rezultati kar najbolj točni, bo 10 minut pred koncem tekmovanja vsak v roke prejel leseno palico s svojo štartno številko, katero bo ob zaključnemo poku pištole, po 6-ih oz. 12-ih urah položil na tla in tam počakal sodniško ekipo da zabeleži rezultat.
12 in 6-urni tek bo potekal v vsakem vremenu. Le izjemne vremenske razmere lahko vodijo k odpovedi tekmovanja. O morebitni odpovedi bo odločal organizacijski odbor .
S prijavo na tekmovanje tekač soglaša, da je izpostavljen poškodbam, za katere organizator ne odgovarja, hkrati pa se ob prijavi strinja z vsemi pogoji tekmovanja.
Zdravstvena oskrba
Na prizorišču bo veš čas prireditve prisotno reševalno vozilo s tehnikom in z zdravnikom, ki bo na razpolago za vse tekače.
SLOVENIAN 12 HOUR RUN
Klemen Boštar
070 - 878 498
klemen.botar@gmail.com
Zlati sponzor:
Iskraemeco
Sponzorji:
MO Kranj
Visit Kranj
Boltez
Talon
Talon
Talon
Talon
Talon
logotip AJM